Wat is Raw Food?
Onder “Raw Food” of in het Nederlands “rauwe voeding” verstaan we het eten van plantaardige voeding die niet boven de 42 graden Celsius verhit is geweest.
Waaruit bestaat een raw food dieet?
Bestanddelen van een raw food dieet zijn: groene bladgroenten, alle andere groenten (bijvoorbeeld wortelgroenten, knolgroenten, koolsoorten), fruit, gedroogd fruit, noten, zaden, wilde planten, zeewier, algen (spirulina, chlorella, blauw-groene alg), superfoods, gekiemde zaden, gekiemde granen en gekiemde peulvruchten.
Bovengenoemde voedingsmiddelen kunnen op heel veel manier gegeten worden: als salades, smoothies, soepen, sappen, crackers, koekjes, gebak, snoepjes of zo uit de hand.
De raw food keuken is een heel uitgebreide keuken. Er bestaan wereldwijd al heel wat raw food restaurants, waar je complete menu’s kan bestellen, waarvan je in eerste instantie niet eens zou denken dat ze rauw waren. Vaak zijn het echte haute cuisine keukens.
Als je raw food wil gaan ervaren, let dan goed op de signalen van je lichaam. Verteer je het goed? Voel je je goed? Het percentage raw food dat goed voor je is, is voor iedereen anders, afhankelijk van je bouw, conditie, het klimaat waarin je leeft, het seizoen en je dagelijkse activiteiten.